GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

600 YILLIK TARİH GÖZLEMECİ VE PORSELENCİ OLDU

Gündem 09.01.2023 - 09:49, Güncelleme: 09.01.2023 - 09:49 5003+ kez okundu.
 

600 YILLIK TARİH GÖZLEMECİ VE PORSELENCİ OLDU

Kütahya’ya geldiğinizde gezebileceğiniz tarihi mekânlar arasında maalesef müze yok, tarihi alanlar ise milyoncu, gözlemeci ve porselenci oldu. Kütahya'da, Germiyan oğlu Beyliği tarafından yaklaşık 600 yıl önce yaptırıldığı bilinen ve zaman içinde çarşı ve hamam olarak kullanılan, kentin işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi'ndeki tarihi Küçük Hamam, önce gözlemeci sonra porselenci oldu.

  600 YILLIK TARİH GÖZLEMECİ VE PORSELENCİ OLDU Kütahya’ya geldiğinizde gezebileceğiniz tarihi mekânlar arasında maalesef müze yok, tarihi alanlar ise milyoncu, gözlemeci ve porselenci oldu. Kütahya'da, Germiyan oğlu Beyliği tarafından yaklaşık 600 yıl önce yaptırıldığı bilinen ve zaman içinde çarşı ve hamam olarak kullanılan, kentin işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi'ndeki tarihi Küçük Hamam, önce gözlemeci sonra porselenci oldu. hep şikayet ederiz. Kütahya ne zaman kendi kabuğunu kıracak diye.. "Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur" işte bu sözden yola çıkarak Kütahya'nın kabuğunun yıllardır kırılmadığının göstergesi. Tarihi ile övünüp tarihi bu kadar az bilen tarihinin dilini okumaktan yoksun başka bir millet varmıdır acaba diye de düşünmeden edemiyorum. TURİST GELMİYORMUŞ Kütahya’ya turist çekemiyoruz diyerek feryat edildiği hep duyulur. Fakat gelse nereye götüreceğiz diye de düşünülmez, gelen turistler tarihe ve doğaya onun güzelliklerine aşık insanlar. Nereye götüreceksiniz milyoncuya mı? Yoksa porselenciye mi? azıcık şapkamızı önümüze alıp düşünmeliyiz. KÜTAHYA’NIN TARİHİ MEKÂNLARINA SAYGISIZLIK Kütahya’nın en önemli tarihi mekânları nasıl oluyor da ruhsat veriliyordur anlamamakla birlikte Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve anıtlar kurulunun tarihi bir binaya çivi dahi çakılmasına müsaade etmemesi fakat böyle alanlar için her türlü izini vermesi ne kadar doğru orası da bir durup düşünülmesi gereken durumdur.  Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve anıtlar kurulunun Şehir içerisinde dubalarla, uyarıcı yazılarla yıkılmasını beklediği tarihi binalara olan hassasiyetini, üzerinden yüz yıllar geçmiş Kütahya’nın tarihi dokusunu yansıtan mekânlara da göstermesini rica ediyoruz. 600 YILLIK BEDESTEN MİLYONCU OLDU Kütahya’nın tarihi yerleri saymakla bitmez aklı başında olan biri bunları öyle bir değerlendiriri ki burası tarihin başkenti olur. Tarihçiler arkeologlar ve milyonlarca insan akın eder Kütahya’ya en küçük örnek Aizonai dün neydi bugün ne oldu. Birileri daha fazla para kazansın diye 600 yıllık tarihi dokular 14. yüzyıldan kalma eserler heba ediliyor. Tarihini bilmeyen bir millet, yok olmaya mahkûmdur. İşte bu sözden yola çıkarak Kütahya’nın kabuğunun yıllardır kırılmadığının göstergesidir.  
Kütahya’ya geldiğinizde gezebileceğiniz tarihi mekânlar arasında maalesef müze yok, tarihi alanlar ise milyoncu, gözlemeci ve porselenci oldu. Kütahya'da, Germiyan oğlu Beyliği tarafından yaklaşık 600 yıl önce yaptırıldığı bilinen ve zaman içinde çarşı ve hamam olarak kullanılan, kentin işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi'ndeki tarihi Küçük Hamam, önce gözlemeci sonra porselenci oldu.
 






600 YILLIK TARİH GÖZLEMECİ VE PORSELENCİ OLDU

Kütahya’ya geldiğinizde gezebileceğiniz tarihi mekânlar arasında maalesef müze yok, tarihi alanlar ise milyoncu, gözlemeci ve porselenci oldu. Kütahya'da, Germiyan oğlu Beyliği tarafından yaklaşık 600 yıl önce yaptırıldığı bilinen ve zaman içinde çarşı ve hamam olarak kullanılan, kentin işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi'ndeki tarihi Küçük Hamam, önce gözlemeci sonra porselenci oldu.


hep şikayet ederiz. Kütahya ne zaman kendi kabuğunu kıracak diye.. "Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur" işte bu sözden yola çıkarak Kütahya'nın kabuğunun yıllardır kırılmadığının göstergesi. Tarihi ile övünüp tarihi bu kadar az bilen tarihinin dilini okumaktan yoksun başka bir millet varmıdır acaba diye de düşünmeden edemiyorum.


TURİST GELMİYORMUŞ

Kütahya’ya turist çekemiyoruz diyerek feryat edildiği hep duyulur. Fakat gelse nereye götüreceğiz diye de düşünülmez, gelen turistler tarihe ve doğaya onun güzelliklerine aşık insanlar. Nereye götüreceksiniz milyoncuya mı? Yoksa porselenciye mi? azıcık şapkamızı önümüze alıp düşünmeliyiz.

KÜTAHYA’NIN TARİHİ MEKÂNLARINA SAYGISIZLIK

Kütahya’nın en önemli tarihi mekânları nasıl oluyor da ruhsat veriliyordur anlamamakla birlikte Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve anıtlar kurulunun tarihi bir binaya çivi dahi çakılmasına müsaade etmemesi fakat böyle alanlar için her türlü izini vermesi ne kadar doğru orası da bir durup düşünülmesi gereken durumdur.  Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve anıtlar kurulunun Şehir içerisinde dubalarla, uyarıcı yazılarla yıkılmasını beklediği tarihi binalara olan hassasiyetini, üzerinden yüz yıllar geçmiş Kütahya’nın tarihi dokusunu yansıtan mekânlara da göstermesini rica ediyoruz.

600 YILLIK BEDESTEN MİLYONCU OLDU

Kütahya’nın tarihi yerleri saymakla bitmez aklı başında olan biri bunları öyle bir değerlendiriri ki burası tarihin başkenti olur. Tarihçiler arkeologlar ve milyonlarca insan akın eder Kütahya’ya en küçük örnek Aizonai dün neydi bugün ne oldu. Birileri daha fazla para kazansın diye 600 yıllık tarihi dokular 14. yüzyıldan kalma eserler heba ediliyor. Tarihini bilmeyen bir millet, yok olmaya mahkûmdur. İşte bu sözden yola çıkarak Kütahya’nın kabuğunun yıllardır kırılmadığının göstergesidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Kütahya Haberleri