GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

HAYME ANA KURULUŞUN BEŞİĞİ DOMANİÇ'TE 742’NCİ KEZ ANILDI

Gündem 05.09.2023 - 12:05, Güncelleme: 05.09.2023 - 12:05 5028+ kez okundu.
 

HAYME ANA KURULUŞUN BEŞİĞİ DOMANİÇ'TE 742’NCİ KEZ ANILDI

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi, "Devlet Ana" olarak bilinen Hayme Ana, bu yıl 742’ncisi düzenlenen anma etkinliklerinde dualarla anıldı.

HAYME ANA KURULUŞUN BEŞİĞİ DOMANİÇ'TE 742’NCİ KEZ ANILDI Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi, "Devlet Ana" olarak bilinen Hayme Ana, bu yıl 742’ncisi düzenlenen anma etkinliklerinde dualarla anıldı. 6 asır 3 kıtada hüküm süren Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Domaniç ilçesindeki anma programına; Vali Musa Işın, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Domaniç Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. HAYME ANA KABRİ BAŞINDA ANILDI Anma programı, Hayme Ana’nın Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyü’ndeki kabri başında düzenlenen programla başladı.  Vali Musa Işın; milletvekili Mehmet Demir, Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık ve protokol üyeleriyle birlikte Hayme Ana’yı kabri başında ziyaret etti. Hayme Ana’nın kabri başında yapılan duanın ardından tören alanına geçen Sayın Valimiz, alandaki kıl çadırları ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti. ANMA PROGRAMINA VATANDAŞLAR AKIN ETTİ 742. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Hayme Ana ve ebediyete irtihal eden tüm kahramanlar dualarla yâd edildi. HAYME ANA TÜRK ANASININ EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR Hayme Ana’nın Türk kadınının devlet yönetimindeki rolünü, toplumdaki yerini ve değerini gösteren en önemli sembollerinden biri olduğunu belirten Vali Musa Işın, “Yetiştirdiği evlatları bir cihan imparatorluğu kurarken aynı zamanda çağ kapatıp çağ açarak dünya tarihine de yön vermiştirler. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olarak tanımladığımız Kütahya’mızda bugün Osmanlı İmparatorluğunun temel taşı olan Hayme Ana’mızı anıyoruz. Tarih boyunca göğsünde iman, kalbinde vatan ve millet sevgisi olan nesillerin yetiştirilmesinde başta Hayme Ana olmak üzere Nene Hatunların, Şerife Bacıların ve analarımızın emeği büyüktür. 742 YIL ÖNCE HAYMEANA ‘NIN ATTIĞI MAYA SAĞLAM BİR ŞEKİLDE TUTTU  Onların temsil ettiği değerler üzerine inşa edilen bir medeniyetin mirasçıları olarak bizler onların Malazgirt’ten başlayıp oradan Domaniç’e ve imparatorluğa uzanan kutlu hikâyesini ve bu topraklarda yaşatmaya çalıştıkları millî ve manevi değerleri çocuklarımıza Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri ile anlatma imkânına kavuşuyoruz. Özellikle son dönemde yurdumuzun dört bir tarafında yaşadığımız doğal afetlerde milletimizin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun tekrar tekrar ön plana çıkması Anadolu üzerinde bundan 742 yıl önce HaymeAna’mızın attığı mayanın sağlam bir şekilde tuttuğunun en güzel örneğidir” diye konuştu. Konuşmaların ardından mehteran, halk oyunları, atlı savaş sanatı gösterileriyle devam eden 742. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri temsili göç yürüyüşü ile sona erdi.    
Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi, "Devlet Ana" olarak bilinen Hayme Ana, bu yıl 742’ncisi düzenlenen anma etkinliklerinde dualarla anıldı.

HAYME ANA KURULUŞUN BEŞİĞİ DOMANİÇ'TE 742’NCİ KEZ ANILDI

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi, "Devlet Ana" olarak bilinen Hayme Ana, bu yıl 742’ncisi düzenlenen anma etkinliklerinde dualarla anıldı.

6 asır 3 kıtada hüküm süren Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Domaniç ilçesindeki anma programına; Vali Musa Işın, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Domaniç Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HAYME ANA KABRİ BAŞINDA ANILDI

Anma programı, Hayme Ana’nın Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyü’ndeki kabri başında düzenlenen programla başladı.  Vali Musa Işın; milletvekili Mehmet Demir, Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık ve protokol üyeleriyle birlikte Hayme Ana’yı kabri başında ziyaret etti. Hayme Ana’nın kabri başında yapılan duanın ardından tören alanına geçen Sayın Valimiz, alandaki kıl çadırları ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti.

ANMA PROGRAMINA VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

742. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Hayme Ana ve ebediyete irtihal eden tüm kahramanlar dualarla yâd edildi.

HAYME ANA TÜRK ANASININ EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR

Hayme Ana’nın Türk kadınının devlet yönetimindeki rolünü, toplumdaki yerini ve değerini gösteren en önemli sembollerinden biri olduğunu belirten Vali Musa Işın, “Yetiştirdiği evlatları bir cihan imparatorluğu kurarken aynı zamanda çağ kapatıp çağ açarak dünya tarihine de yön vermiştirler. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olarak tanımladığımız Kütahya’mızda bugün Osmanlı İmparatorluğunun temel taşı olan Hayme Ana’mızı anıyoruz. Tarih boyunca göğsünde iman, kalbinde vatan ve millet sevgisi olan nesillerin yetiştirilmesinde başta Hayme Ana olmak üzere Nene Hatunların, Şerife Bacıların ve analarımızın emeği büyüktür.

742 YIL ÖNCE HAYMEANA ‘NIN ATTIĞI MAYA SAĞLAM BİR ŞEKİLDE TUTTU

 Onların temsil ettiği değerler üzerine inşa edilen bir medeniyetin mirasçıları olarak bizler onların Malazgirt’ten başlayıp oradan Domaniç’e ve imparatorluğa uzanan kutlu hikâyesini ve bu topraklarda yaşatmaya çalıştıkları millî ve manevi değerleri çocuklarımıza Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri ile anlatma imkânına kavuşuyoruz. Özellikle son dönemde yurdumuzun dört bir tarafında yaşadığımız doğal afetlerde milletimizin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun tekrar tekrar ön plana çıkması Anadolu üzerinde bundan 742 yıl önce HaymeAna’mızın attığı mayanın sağlam bir şekilde tuttuğunun en güzel örneğidir” diye konuştu. Konuşmaların ardından mehteran, halk oyunları, atlı savaş sanatı gösterileriyle devam eden 742. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri temsili göç yürüyüşü ile sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.