PANDEMİYE RAĞMEN YÜZLERCE YENİ İSTİHDAM
PANDEMİYE RAĞMEN YÜZLERCE YENİ İSTİHDAM
Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kamil Uçan pandemi döneminde Kütahya’da ki işsizlik oranlarını açıklayarak İŞ-KUR verilerini paylaştı “ Pandemiye rağmen yüzlerce yeni istihdam” sağlandı. Diyerek “Pandeminin hala etkili olduğu 2021 yılında, sanayi ve hizmet sektörü gibi alanlardan alınan tüm verilerde sağlanan güçlü iyileşme, işsizlikte de rekor düşüşü getirdi” dedi.
Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kamil Uçan yaptığı yazılı açıklamasın da “Pandeminin hala etkili olduğu 2021 yılında, sanayi ve hizmet sektörü gibi alanlardan alınan tüm verilerde sağlanan güçlü iyileşme, işsizlikte de rekor düşüşü getirdi” dedi.
KÜTAHYA’DAKİ İŞSİZLİK ORANI TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA
Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kamil Uçan yaptığı yazılı açıklamasın da “Kurumumuzun verilerine göre, Covid-19 salgının başladığı 01 Mart 2020 de işgücü artış oranı, normalleşmenin başladığı 01 Haziran 2021 tarihinde artış göstermiştir. Buna göre; Türkiye işsizlik ortalaması 12,1 iken Kütahya da bu oran çok düşük olarak belirlenmiştir. Kütahya’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu, sanayinin gelişmesine bağlı olarak iş gücüne katılımın yüksek olduğu açıkça görülmektedir.
İLİMİZDEKİ İŞSİZLİK ORANLARI OLDUKÇA İYİ
Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kamil Uçan normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte artan işgücü oranları hakkında şunları söyledi; “İşsizlik rakamlarımız Türkiye ortalamasının altında, bu rakamlar da bizi mutlu ediyor. Önceki dönemlere baktığımızda ilimizdeki işsizlik oranlarının oldukça iyi seviyelerde olduğu değerlendirilebilir. Açık iş ilanlarında, teşviklerde ve kurumumuz tarafından düzenlenen programlardaki artışla birlikte bu oranların daha da aşağı düşeceğini bekliyorum.” dedi. Ayrıca; “İş arayan vatandaşlarımızın kendilerine uygun iş bulma noktasında, kurumumuzun www.iskur.gov.trinternet adresinden, ALO170 danışma hattından açık iş ilanlarını takip edebildikleri gibi, kurumumuza gelerek kendileri için atanmış iş ve meslek danışmanlarından yardım alabilmektedirler. Buradaki amaç, işverene uygun personelin, iş arayana da uygun işin bulunmasıdır.” diye ekledi.
2022 İŞSİZLİK ORANI 2 VEYA 3 PUAN DÜŞECEĞİNİ ÖNGÖRMEKTEYİZ
Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kamil Uçan “ 2021 yılı itibariyle yapılan işyeri ziyaretleri sonrası, Kütahya genelinde en fazla işgücü ihtiyacının imalat ve sanayi sektöründe olduğu görülmüştür. Bu ziyaretler sonrası, yüzlerce çalışan istihdam edilmiş ve erkeklerin istihdam oranı yüzde 69,36 kadınların ise yüzde 30,64 olarak saptanmıştır. 2021 yılı hedeflerinin yıl sonu itibariyle %90 gerçekleşeceğini ümit ediyoruz, 2022 yılının istihdam oranının artacağını ve işsizlik oranının ise birçok sektörde 2 veya 3 puan düşeceğini öngörmekteyiz” dedi.