GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

CAMİMİZİN ESKİ HALİNİ KORUYUP YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Gündem 12.09.2023 - 10:50, Güncelleme: 12.09.2023 - 10:50 6486+ kez okundu.
 

CAMİMİZİN ESKİ HALİNİ KORUYUP YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Yıllardır, restorasyon mu yapılsın? Olduğu yerde güçlendirme mi yapılsın? Yoksa yıkılsın tekrar mı yapılsın, noktasından ötesine gidilemeyen Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun Kütahya’ya bıraktığı eserin başında soru işaretleri ile yılları geride bıraktık. Son nokta vali Musa Işın’dan geldi: YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ.

ÇİNİLİ CAMİİ HAKKINDA SON NOKTAYI VALİ MUSA IŞIN KOYDU CAMİMİZİN ESKİ HALİNİ KORUYUP YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ Yıllardır, restorasyon mu yapılsın? Olduğu yerde güçlendirme mi yapılsın? Yoksa yıkılsın tekrar mı yapılsın, noktasından ötesine gidilemeyen Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun Kütahya’ya bıraktığı eserin başında soru işaretleri ile yılları geride bıraktık. Son nokta vali Musa Işın’dan geldi:  YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ. Ahmet Yakupoğlu’nun eseri Çinili Cami Kütahya’yı ikiye böldü. Sanat cephesinden gelen yıkılıp tekrar yapılması itirazları ve sonrasında bilimsel açıdan incelemeler sonucunda en doğru kararın yıkılıp yeniden aslına uygun yapılması tartışmaları yaklaşık 5 yıl sürdü.  Ressam ve Neyzen Ahmet Yakupoğlu tarafından 1973 yılında yaptırılan camii için eminim temeli atılırken “birleştirici olsun” temennileri düşünülmüştür. Fakat günümüzde fikir ayrılıklarına neden oldu. MAHALLE HALKININ BEKLENTİLERİNİ DİNLEDİ Kütahya Valisi Musa Işın, zemin kayması nedeniyle 5 yıldır ibadete kapalı olan ve çok tartışılan Çinili Camii’nde incelemelerde bulundu. Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Güneş’in de hazır bulunduğu incelemede, Kütahya Valisi Musa Işın, Dernek Başkanı İbrahim Güneş’ten süreci ve mahalle halkının beklentilerini dinledi. ANITLAR KURULUNDAN OLUMLU YANIT GELDİ Vali Musa Işın, beş üniversitenin camiyle ilgili yaptığı bilimsel incelemelerin sonucunda, caminin yeniden yapılması gerektiği konusunda ortak bir görüşe varıldığını belirtti. Bilimsel raporlarda güçlendirme imkânının bulunmadığının belirtildiğine dikkat çeken Vali Musa Işın, Anıtlar Kurulundan da olumlu yanıt geldiği bilgisini paylaştı. SON NOKTA VALİ IŞIN’DAN GELDİ. YIKILIYOR Kütahya Valisi Musa Işın 5 yıldır süren yıkılsın mı? Yapılsın mı? Tartışmalarına son noktayı koyarak “Bilimsel raporlara göre hareket edeceğiz” dedi. Ve sözlerine şunları ekledi. “ Vali Musa Işın, "Bilimsel raporlara göre hareket edeceğiz. Üniversitemizin uhdesine geçmiş olan bu görevi Valiliğimizle birlikte en kısa sürede ihale sürecini başlatarak camimizin eski halini koruyup yeniden inşa edeceğiz" dedi.  
Yıllardır, restorasyon mu yapılsın? Olduğu yerde güçlendirme mi yapılsın? Yoksa yıkılsın tekrar mı yapılsın, noktasından ötesine gidilemeyen Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun Kütahya’ya bıraktığı eserin başında soru işaretleri ile yılları geride bıraktık. Son nokta vali Musa Işın’dan geldi: YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ.

ÇİNİLİ CAMİİ HAKKINDA SON NOKTAYI VALİ MUSA IŞIN KOYDU

CAMİMİZİN ESKİ HALİNİ KORUYUP YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Yıllardır, restorasyon mu yapılsın? Olduğu yerde güçlendirme mi yapılsın? Yoksa yıkılsın tekrar mı yapılsın, noktasından ötesine gidilemeyen Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun Kütahya’ya bıraktığı eserin başında soru işaretleri ile yılları geride bıraktık. Son nokta vali Musa Işın’dan geldi:  YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ.

Ahmet Yakupoğlu’nun eseri Çinili Cami Kütahya’yı ikiye böldü. Sanat cephesinden gelen yıkılıp tekrar yapılması itirazları ve sonrasında bilimsel açıdan incelemeler sonucunda en doğru kararın yıkılıp yeniden aslına uygun yapılması tartışmaları yaklaşık 5 yıl sürdü.  Ressam ve Neyzen Ahmet Yakupoğlu tarafından 1973 yılında yaptırılan camii için eminim temeli atılırken “birleştirici olsun” temennileri düşünülmüştür. Fakat günümüzde fikir ayrılıklarına neden oldu.

MAHALLE HALKININ BEKLENTİLERİNİ DİNLEDİ

Kütahya Valisi Musa Işın, zemin kayması nedeniyle 5 yıldır ibadete kapalı olan ve çok tartışılan Çinili Camii’nde incelemelerde bulundu. Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Güneş’in de hazır bulunduğu incelemede, Kütahya Valisi Musa Işın, Dernek Başkanı İbrahim Güneş’ten süreci ve mahalle halkının beklentilerini dinledi.

ANITLAR KURULUNDAN OLUMLU YANIT GELDİ

Vali Musa Işın, beş üniversitenin camiyle ilgili yaptığı bilimsel incelemelerin sonucunda, caminin yeniden yapılması gerektiği konusunda ortak bir görüşe varıldığını belirtti. Bilimsel raporlarda güçlendirme imkânının bulunmadığının belirtildiğine dikkat çeken Vali Musa Işın, Anıtlar Kurulundan da olumlu yanıt geldiği bilgisini paylaştı.

SON NOKTA VALİ IŞIN’DAN GELDİ. YIKILIYOR

Kütahya Valisi Musa Işın 5 yıldır süren yıkılsın mı? Yapılsın mı? Tartışmalarına son noktayı koyarak “Bilimsel raporlara göre hareket edeceğiz” dedi. Ve sözlerine şunları ekledi. “ Vali Musa Işın, "Bilimsel raporlara göre hareket edeceğiz. Üniversitemizin uhdesine geçmiş olan bu görevi Valiliğimizle birlikte en kısa sürede ihale sürecini başlatarak camimizin eski halini koruyup yeniden inşa edeceğiz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.