GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

DOĞANIN SAHİBİ DEĞİLİZ, MİSAFİRİYİZ

Eğitim 04.04.2022 - 10:28, Güncelleme: 04.04.2022 - 10:28 3997+ kez okundu.
 

DOĞANIN SAHİBİ DEĞİLİZ, MİSAFİRİYİZ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Hekim Sinan Konferans Salonunda “İklim Değişikliğinde Sağlık ve Sürdürülebilir Politikalar” başlıklı etkinlik düzenlendi.

  DOĞANIN SAHİBİ DEĞİLİZ, MİSAFİRİYİZ Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Hekim Sinan Konferans Salonunda “İklim Değişikliğinde Sağlık ve Sürdürülebilir Politikalar” başlıklı etkinlik düzenlendi. KSBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sultan Güçlü'nün moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte; Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Cem Algın, akademik ve idari personel ile öğrenciler yer aldı. DÜNYA ORTAK EVİMİZ VE ONU KORUMAK DA ORTAK GÖREVİMİZ KSBÜ Çevre ve Sağlıkta Dönüşüm (ÇESAD) Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlik hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Doç. Dr. Güçlü, "Dünya ortak evimiz ve onu korumak da ortak görevimiz." dedi. Etkinlik kapsamında İklim Elçisi Emirhan Ataç tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda iklim değişikliğinin tarihsel hızından bahsedilerek, bu değişikliğin doğa için olumsuz etkileri üzerinde duruldu. Ayrıca iklim değişikliği etkenlerinden de söz edilerek, karbon salınımı fazla olan ülkelere ilişkin bilgiler aktarıldı. ÜNİVERSİTEMİZ GREENMETRİC SIRALAMASINDA İLK 500 İÇERİSİNDE YER ALDI Rektör Prof. Dr. Kavuncu da söz konusu etkinliğin öneminden bahsederek, “Önemli çalışmalardan bir tanesi de Greenmetric’te elde ettiğimiz başarı. Üniversitemiz Greenmetric sıralamasında ilk 500 içerisinde yer aldı. Yeni kampüsümüzün Greenmetric’e tam uyumlu olması anlamında çalışma içerisindeyiz. Sıfır atık gibi politikalar da izliyoruz. Bizlere gönüllü denetçi ve destekçi olmanızı istiyoruz. Bu üniversitenin ilk yaptığı konferanslardan birisi iklim değişikliğinin tropikal hastalıkları nasıl arttırdığı konusunda olmuştu. Doğanın sahibi değiliz, misafiriyiz. Dengeye müdahil olup bozmaya kalktığımızda başımıza çeşitli sıkıntılar gelecek. Dünyanın önündeki en büyük sorundur iklim değişikliği ve bunun yol açtığı sorunlardır.” şeklinde konuştu.  
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Hekim Sinan Konferans Salonunda “İklim Değişikliğinde Sağlık ve Sürdürülebilir Politikalar” başlıklı etkinlik düzenlendi.
 





DOĞANIN SAHİBİ DEĞİLİZ, MİSAFİRİYİZ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Hekim Sinan Konferans Salonunda “İklim Değişikliğinde Sağlık ve Sürdürülebilir Politikalar” başlıklı etkinlik düzenlendi.

KSBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sultan Güçlü'nün moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte; Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Cem Algın, akademik ve idari personel ile öğrenciler yer aldı.

DÜNYA ORTAK EVİMİZ VE ONU KORUMAK DA ORTAK GÖREVİMİZ

KSBÜ Çevre ve Sağlıkta Dönüşüm (ÇESAD) Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlik hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Doç. Dr. Güçlü, "Dünya ortak evimiz ve onu korumak da ortak görevimiz." dedi. Etkinlik kapsamında İklim Elçisi Emirhan Ataç tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda iklim değişikliğinin tarihsel hızından bahsedilerek, bu değişikliğin doğa için olumsuz etkileri üzerinde duruldu. Ayrıca iklim değişikliği etkenlerinden de söz edilerek, karbon salınımı fazla olan ülkelere ilişkin bilgiler aktarıldı.

ÜNİVERSİTEMİZ GREENMETRİC SIRALAMASINDA İLK 500 İÇERİSİNDE YER ALDI

Rektör Prof. Dr. Kavuncu da söz konusu etkinliğin öneminden bahsederek, “Önemli çalışmalardan bir tanesi de Greenmetric’te elde ettiğimiz başarı. Üniversitemiz Greenmetric sıralamasında ilk 500 içerisinde yer aldı. Yeni kampüsümüzün Greenmetric’e tam uyumlu olması anlamında çalışma içerisindeyiz. Sıfır atık gibi politikalar da izliyoruz. Bizlere gönüllü denetçi ve destekçi olmanızı istiyoruz. Bu üniversitenin ilk yaptığı konferanslardan birisi iklim değişikliğinin tropikal hastalıkları nasıl arttırdığı konusunda olmuştu. Doğanın sahibi değiliz, misafiriyiz. Dengeye müdahil olup bozmaya kalktığımızda başımıza çeşitli sıkıntılar gelecek. Dünyanın önündeki en büyük sorundur iklim değişikliği ve bunun yol açtığı sorunlardır.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.