GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

KÜTAHYA İÇİN BÜYÜK SANAYİ HAMLESİ; 120 FABRİKA KURULACAK

Ekonomi 04.08.2023 - 15:42, Güncelleme: 04.08.2023 - 15:42 4720+ kez okundu.
 

KÜTAHYA İÇİN BÜYÜK SANAYİ HAMLESİ; 120 FABRİKA KURULACAK

Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar hızla devam ederken toplam alan büyüklüğünün bin 413, firma sayısının ise 120 olacağı açıklandı.

KÜTAHYA İÇİN BÜYÜK SANAYİ HAMLESİ; 120 FABRİKA KURULACAK Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar hızla devam ederken toplam alan büyüklüğünün bin 413, firma sayısının ise 120 olacağı açıklandı. 2017 yılında 565 hektar alan üzerinde kurulan Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi, imar planı olarak 2 etap halinde planlandı.  1’inci etapta altyapı (yol, atık su, temiz su, yağmursuyu, Telekom, elektrik) çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından devam ederken, 50 sanayi parseli ayrıldı. ÜRETİME BAŞLAYACAKLAR Tüm parsellerin tahsisi yapılırken,  17 firmaya inşaat ruhsatı verildi ve bu firmalardan 7’si inşaat çalışmalarına başladı. 10 firma ise inşaat ruhsatı alma aşamasında olduği ifade edildi. 2023 yılı itibariyle 15 firmanın inşaata başlayacağı ve kademeli olarak üretime geçeceği açıklandı. Altyapı çalışmaları ile ilgili olarak; 12,7 km iç yolların kazı-dolgu, güzergah açılması çalışmaları, atıksu, yağmursuyu hatları ile birlikte 20 bin sm³ kapasiteli RMS-A istasyonu ve doğalgaz iç dağıtım şebekesinin yapımı tamamlandı. ALTYAPI HIZLA SÜRÜYOR Yaklaşık 21 Milyon TL bedelli, elektrik iç dağıtım şebekesi ve çevre aydınlatma sistemlerinin yapımı ise tamamlanmak üzere olduğu belirtildim Temizsu hatları, Su Deposu, Telekom hatlarının yapımı ise sürüyor. OSB İÇİNDE MESLEK LİSESİ YADA YÜKSEK OKUL OLACAK OSB içerisinde 8 derslikli Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okulu yapımı ile ilgili proje çalışmaları tamamlandı.  848 hektar alanın genişlemesi ile ilgili sürecin sonuna gelinirken,  genişleme alanın açılması ile birlikte en az 100 firmaya daha tahsis yapılabilecek. FİRMA SAYISI 120'YE YÜKSELDİ Toplamda alan büyüklüğü 1413 hektar’a, firma sayısında 120 ‘e yükseleceği kaydedildi.  Firmalar ağırlıklı olarak cam, seramik, porselen, küçük ev aletleri, beyaz eşya, tekstil ve dokuma, kağıt üretimi, makine sanayi ve mobilya sektörlerinde yatırım kararı almış durumda. Özellikle cam ve seramik üretimi konusunda kümeleşme olduğu belirtildi. Kütahyanın Sesi
Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar hızla devam ederken toplam alan büyüklüğünün bin 413, firma sayısının ise 120 olacağı açıklandı.

KÜTAHYA İÇİN BÜYÜK SANAYİ HAMLESİ; 120 FABRİKA KURULACAK

Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar hızla devam ederken toplam alan büyüklüğünün bin 413, firma sayısının ise 120 olacağı açıklandı.

2017 yılında 565 hektar alan üzerinde kurulan Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi, imar planı olarak 2 etap halinde planlandı.  1’inci etapta altyapı (yol, atık su, temiz su, yağmursuyu, Telekom, elektrik) çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından devam ederken, 50 sanayi parseli ayrıldı.

ÜRETİME BAŞLAYACAKLAR

Tüm parsellerin tahsisi yapılırken,  17 firmaya inşaat ruhsatı verildi ve bu firmalardan 7’si inşaat çalışmalarına başladı. 10 firma ise inşaat ruhsatı alma aşamasında olduği ifade edildi. 2023 yılı itibariyle 15 firmanın inşaata başlayacağı ve kademeli olarak üretime geçeceği açıklandı. Altyapı çalışmaları ile ilgili olarak; 12,7 km iç yolların kazı-dolgu, güzergah açılması çalışmaları, atıksu, yağmursuyu hatları ile birlikte 20 bin sm³ kapasiteli RMS-A istasyonu ve doğalgaz iç dağıtım şebekesinin yapımı tamamlandı.

ALTYAPI HIZLA SÜRÜYOR

Yaklaşık 21 Milyon TL bedelli, elektrik iç dağıtım şebekesi ve çevre aydınlatma sistemlerinin yapımı ise tamamlanmak üzere olduğu belirtildim Temizsu hatları, Su Deposu, Telekom hatlarının yapımı ise sürüyor.

OSB İÇİNDE MESLEK LİSESİ YADA YÜKSEK OKUL OLACAK

OSB içerisinde 8 derslikli Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okulu yapımı ile ilgili proje çalışmaları tamamlandı.  848 hektar alanın genişlemesi ile ilgili sürecin sonuna gelinirken,  genişleme alanın açılması ile birlikte en az 100 firmaya daha tahsis yapılabilecek.

FİRMA SAYISI 120'YE YÜKSELDİ

Toplamda alan büyüklüğü 1413 hektar’a, firma sayısında 120 ‘e yükseleceği kaydedildi.  Firmalar ağırlıklı olarak cam, seramik, porselen, küçük ev aletleri, beyaz eşya, tekstil ve dokuma, kağıt üretimi, makine sanayi ve mobilya sektörlerinde yatırım kararı almış durumda. Özellikle cam ve seramik üretimi konusunda kümeleşme olduğu belirtildi. Kütahyanın Sesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.