GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

AHTERİ İMAM HATİP ORTAOKULU TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Eğitim 19.10.2022 - 11:58, Güncelleme: 19.10.2022 - 11:58 2509+ kez okundu.
 

AHTERİ İMAM HATİP ORTAOKULU TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi"nde Kütahya Ahteri İmam Hatip Ortaokulu "Nerede O Eski Ramazanlar? İşte Burada" isimli projesiyle Değerler Eğitimi Alanında Türkiye birincisi oldu. Kütahya Ahteri İmam Hatip Ortaokulu'na ödülü, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından verildi.

  AHTERİ İMAM HATİP ORTAOKULU TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi"nde Kütahya  Ahteri İmam Hatip Ortaokulu "Nerede O Eski Ramazanlar? İşte Burada" isimli projesiyle Değerler Eğitimi Alanında Türkiye birincisi oldu. Kütahya Ahteri İmam Hatip Ortaokulu'na ödülü, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından verildi. Başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi"nde dereceye giren Kütahya Ahteri İmam Hatip Ortaokulu'na ödülü, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından verildi. EĞİTİM SİSTEMİMİZDEKİ EN MAĞDUR OLAN OKUL İMAM HATİP OKULLARIMIZ Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip okullarındaki başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Başarılı Örnekler Sergisi'nde dereceye giren projeler, Bakan Özer'in katılımıyla düzenlenen törende ödüllendirildi. İmam hatip okullarının tarihiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer, aslında 1913 yılında başlayan ama 1951 yılında artık daha çok kurumsallaşan, eğitim içinde çok daha güçlü bir şekilde yer almaya, namzet bir şekilde yola çıkan okullarımızın arkasında bırakmış olduğu hikâyeler gerçekten unutulmaması gereken hikâyeler... Belki de eğitim sistemimizdeki en mağdur olan okul türlerinden birinin başında imam hatip okullarımız, sonra meslek liseleri geliyor. İşte, bu iki okula ama özellikle imam hatip liselerine gerçekten inanılmaz müdahalelerle hayat bulmaması için, neşvünema bulmaması için inanılmaz entrikalar yaşandı bu ülkede” dedi. YÖK'ÜN, ÜNİVERSİTELERİN ÖNÜNDE İNANILMAZ ACI HİKÂYELER ORTAYA ÇIKIYORDU İmam hatip okullarında eğitim alan öğrencilerin normal eğitimin yanında sadece dini eğitimi de almak gibi masum bir talepleri olduğuna işaret eden Özer, "Bu talep neden sürekli ertelendi? Neden bundan korkuluyordu? Korkulan şey neydi? Özellikle 1990-2000'li yıllar arasında eğitimde yaşananlardan geçmişe gidip günümüze geldiğimiz zaman süreç çok daha net bir şekilde anlaşılmış olacak. 1990-2000'li yıllarda eğitim sistemimizde inanılmaz antidemokratik uygulamalar, eğitim politikaları marifetiyle sisteme enjekte edildi. Bunların başında başörtüsü yasakları geliyordu. Düşünün bir ülke... Bir ülke kendi çocuklarının başörtüsüyle eğitimle buluşmasının önünde başörtüsü, kılık kıyafet engeli çıkarıyordu. YÖK'ün, üniversitelerin önünde inanılmaz acı hikâyeler ortaya çıkıyordu. Polisle kadınlarımızın, kızlarımızın karşı karşıya getirilmesi, eğitim hakkından en temel anayasal hak olan eğitim hakkından mahrum bırakılmaları... Amaç ne? İmam hatip ortaokullarının sistemden çıkarılması" dedi.  
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi"nde Kütahya Ahteri İmam Hatip Ortaokulu "Nerede O Eski Ramazanlar? İşte Burada" isimli projesiyle Değerler Eğitimi Alanında Türkiye birincisi oldu. Kütahya Ahteri İmam Hatip Ortaokulu'na ödülü, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından verildi.
 




AHTERİ İMAM HATİP ORTAOKULU TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi"nde Kütahya  Ahteri İmam Hatip Ortaokulu "Nerede O Eski Ramazanlar? İşte Burada" isimli projesiyle Değerler Eğitimi Alanında Türkiye birincisi oldu. Kütahya Ahteri İmam Hatip Ortaokulu'na ödülü, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından verildi.

Başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi"nde dereceye giren Kütahya Ahteri İmam Hatip Ortaokulu'na ödülü, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından verildi.

EĞİTİM SİSTEMİMİZDEKİ EN MAĞDUR OLAN OKUL İMAM HATİP OKULLARIMIZ

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip okullarındaki başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Başarılı Örnekler Sergisi'nde dereceye giren projeler, Bakan Özer'in katılımıyla düzenlenen törende ödüllendirildi. İmam hatip okullarının tarihiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer, aslında 1913 yılında başlayan ama 1951 yılında artık daha çok kurumsallaşan, eğitim içinde çok daha güçlü bir şekilde yer almaya, namzet bir şekilde yola çıkan okullarımızın arkasında bırakmış olduğu hikâyeler gerçekten unutulmaması gereken hikâyeler... Belki de eğitim sistemimizdeki en mağdur olan okul türlerinden birinin başında imam hatip okullarımız, sonra meslek liseleri geliyor. İşte, bu iki okula ama özellikle imam hatip liselerine gerçekten inanılmaz müdahalelerle hayat bulmaması için, neşvünema bulmaması için inanılmaz entrikalar yaşandı bu ülkede” dedi.

YÖK'ÜN, ÜNİVERSİTELERİN ÖNÜNDE İNANILMAZ ACI HİKÂYELER ORTAYA ÇIKIYORDU

İmam hatip okullarında eğitim alan öğrencilerin normal eğitimin yanında sadece dini eğitimi de almak gibi masum bir talepleri olduğuna işaret eden Özer, "Bu talep neden sürekli ertelendi? Neden bundan korkuluyordu? Korkulan şey neydi? Özellikle 1990-2000'li yıllar arasında eğitimde yaşananlardan geçmişe gidip günümüze geldiğimiz zaman süreç çok daha net bir şekilde anlaşılmış olacak. 1990-2000'li yıllarda eğitim sistemimizde inanılmaz antidemokratik uygulamalar, eğitim politikaları marifetiyle sisteme enjekte edildi. Bunların başında başörtüsü yasakları geliyordu. Düşünün bir ülke... Bir ülke kendi çocuklarının başörtüsüyle eğitimle buluşmasının önünde başörtüsü, kılık kıyafet engeli çıkarıyordu. YÖK'ün, üniversitelerin önünde inanılmaz acı hikâyeler ortaya çıkıyordu. Polisle kadınlarımızın, kızlarımızın karşı karşıya getirilmesi, eğitim hakkından en temel anayasal hak olan eğitim hakkından mahrum bırakılmaları... Amaç ne? İmam hatip ortaokullarının sistemden çıkarılması" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.