GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

GAZEL’DEN İSTANBUL FİNANS MERKEZİ PAYLAŞIMI

Siyaset 24.06.2022 - 09:50, Güncelleme: 24.06.2022 - 09:50 6717+ kez okundu.
 

GAZEL’DEN İSTANBUL FİNANS MERKEZİ PAYLAŞIMI

İstanbul Finans Merkezi Kanunu TBMM Genel Kurul’nda kabul edildi. AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel yasalaşan Kanun teklifinin ardından TBMM’den AK Parti Milletvekilleri ile birlikte fotoğraf paylaştı.

  GAZEL’DEN İSTANBUL FİNANS MERKEZİ PAYLAŞIMI İstanbul Finans Merkezi Kanunu TBMM Genel Kurul’nda kabul edildi.  AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel yasalaşan Kanun teklifinin ardından TBMM’den AK Parti Milletvekilleri ile birlikte fotoğraf paylaştı. Kabul edilen kanunla; Türkiye Cumhuriyeti'nin finansal rekabet gücünü uluslararası alanda artırmayı hedefleniliyor. Finansal piyasalarla ürün ve hizmetlerin gelişmesine ve derinleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel TBMM’ de kabul edilen yasanın ardından AK Parti Milletvekilleri ile birlikte fotoğrafı paylaşarak Ülkemize, milletimize hayırlı olsun dedi. Gazel fotoğrafın altına şu sözlerle devam etti. “Ülkemizin ekonomisine önemli katkı, ilave istihdam sağlayacak ve toplam finansal hizmet ihracatını artıracak "İstanbul Finans Merkezi" Kanunu Teklifi yasalaştı. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. İSTANBUL FİNANS MERKEZİ KANUNU NEDİR Yasaya göre İFM'de tüm altyapı ve üstyapının işletilmesi, yönetilmesi, 20 yıl süreyle yönetici şirketçe gerçekleştirilecek. Katılımcı şirketlerin faaliyetlerine ilişkin izin, ruhsat, lisans ve benzeri onay başvuruları, tüm yetkili kurumların görev alacağı “tek durak” büroya yapılacak. İFM Projesi kapsamında öncelikle, ilk kümelenme bölgesi olarak belirlenen Ümraniye bölgesinde devam eden inşaatların ilerlemesini hızlandıracak bir programın tasarlanması gündeme alınmıştır. Kümelenme bölgesindeki inşaatların tamamlanması ve alana dair sahiplik modelinin yeniden tanımlanması ile finansal ekosistemin oluşturulması için fiziki altyapı çalışmalarına odaklanan bu bileşende üç ana eylem maddesi bulunmaktadır. FİNANS KURUMLARININ MERKEZLERİ YER ALACAK İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu gibi finans kurumlarının genel merkezleri başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluş yer alacak. İstanbul Finans Merkezinin faaliyet alanlarını, açık bankacık, aile ofisleri, aracı kurumlar, bölgesel yönetim merkezleri, dijital bankacılık, finansal kiralama, faktoring ve finansman, fon yönetimi, katılım finans, özel bankacılık, sermaye piyasaları, varlık yönetimi, sigorta ve reasürans, yatırım bankacılığı, vergi hukuk ve danışmanlık firmaları ile yeşil finans oluşturacak.  
İstanbul Finans Merkezi Kanunu TBMM Genel Kurul’nda kabul edildi. AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel yasalaşan Kanun teklifinin ardından TBMM’den AK Parti Milletvekilleri ile birlikte fotoğraf paylaştı.
 





GAZEL’DEN İSTANBUL FİNANS MERKEZİ PAYLAŞIMI

İstanbul Finans Merkezi Kanunu TBMM Genel Kurul’nda kabul edildi.  AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel yasalaşan Kanun teklifinin ardından TBMM’den AK Parti Milletvekilleri ile birlikte fotoğraf paylaştı.

Kabul edilen kanunla; Türkiye Cumhuriyeti'nin finansal rekabet gücünü uluslararası alanda artırmayı hedefleniliyor. Finansal piyasalarla ürün ve hizmetlerin gelişmesine ve derinleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel TBMM’ de kabul edilen yasanın ardından AK Parti Milletvekilleri ile birlikte fotoğrafı paylaşarak Ülkemize, milletimize hayırlı olsun dedi. Gazel fotoğrafın altına şu sözlerle devam etti. “Ülkemizin ekonomisine önemli katkı, ilave istihdam sağlayacak ve toplam finansal hizmet ihracatını artıracak "İstanbul Finans Merkezi" Kanunu Teklifi yasalaştı. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ KANUNU NEDİR

Yasaya göre İFM'de tüm altyapı ve üstyapının işletilmesi, yönetilmesi, 20 yıl süreyle yönetici şirketçe gerçekleştirilecek. Katılımcı şirketlerin faaliyetlerine ilişkin izin, ruhsat, lisans ve benzeri onay başvuruları, tüm yetkili kurumların görev alacağı “tek durak” büroya yapılacak. İFM Projesi kapsamında öncelikle, ilk kümelenme bölgesi olarak belirlenen Ümraniye bölgesinde devam eden inşaatların ilerlemesini hızlandıracak bir programın tasarlanması gündeme alınmıştır. Kümelenme bölgesindeki inşaatların tamamlanması ve alana dair sahiplik modelinin yeniden tanımlanması ile finansal ekosistemin oluşturulması için fiziki altyapı çalışmalarına odaklanan bu bileşende üç ana eylem maddesi bulunmaktadır.

FİNANS KURUMLARININ MERKEZLERİ YER ALACAK

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu gibi finans kurumlarının genel merkezleri başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluş yer alacak. İstanbul Finans Merkezinin faaliyet alanlarını, açık bankacık, aile ofisleri, aracı kurumlar, bölgesel yönetim merkezleri, dijital bankacılık, finansal kiralama, faktoring ve finansman, fon yönetimi, katılım finans, özel bankacılık, sermaye piyasaları, varlık yönetimi, sigorta ve reasürans, yatırım bankacılığı, vergi hukuk ve danışmanlık firmaları ile yeşil finans oluşturacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Kütahya Haberleri