GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

“KÖPEK ISIRIĞI DİKİLMEZ”

Gündem 01.08.2022 - 15:54, Güncelleme: 01.08.2022 - 15:54 4346+ kez okundu.
 

“KÖPEK ISIRIĞI DİKİLMEZ”

“KÖPEK ISIRIĞI DİKİLMEZ” Geçtiğimiz hafta Kütahya’da gündeme oturan “ Dört Köpek İnsanlara Saldırdı” haberleri hakkında açıklamalarda bulunan Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak ; “ Olaylar, mahallede bir salonda oturan sarhoş bir adamın köpeklere taş, küllük ve soda şişesi atmasıyla başladı. Hayvanlara bu kadar nefretle yaklaşılmasından dolayı havlamaları ve ısırmaya çalışmalarıyla kaosa döndü.” Dedi.

  Doğa Destek Derneği Başkanı  Saadet Aybak ; “KÖPEK ISIRIĞI DİKİLMEZ” Geçtiğimiz hafta Kütahya’da gündeme oturan “ Dört Köpek İnsanlara Saldırdı” haberleri hakkında açıklamalarda bulunan Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak ; “ Olaylar, mahallede bir salonda oturan sarhoş bir adamın köpeklere taş, küllük ve soda şişesi atmasıyla başladı. Hayvanlara bu kadar nefretle yaklaşılmasından dolayı havlamaları ve ısırmaya çalışmalarıyla kaosa döndü.” Dedi.   MERHAMETLE YAKLAŞIRSANIZ AYNI KARŞILIĞI VERİR Köpeklerin merhametle yaklaşılması halinde insanlara aynı karşılığı vereceğini ifade eden Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak ; “ Hayvan insandan farklı olarak size başka bakıp arkadan farklı düşünmez. Nettir. Merhametle yaklaşırsınız daha önce hiç rastlamasanız bile size aynı karşılığı verir. Nefret, öfke ve korkuyla bakarsanız sizi tehdit algılar savunmaya ve saldırıya geçer. Bunu internette iki sayfa okuyan herkes öğrenebilir. Maalesef olayın yaşandığı mahallede köpeklere sopayla, bağırarak tahrik etmeleri sonucu mahallede kemikleşmiş halde köpeklerde korku ve tehdit algısı kaldı. ÇIKAN HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR Yaşanan olaylardan sonra bazı medya organlarında “ Dört köpek, vatandaşları öldürmek için saldırdı.” , “ Yaralılara dikiş atıldı.” gibi haberler çıktı. Buradan şunu belirmek istiyorum. Köpeklerin ısırdığı yere kesinlikle dikiş atılmaz. Bu da bu haberlerin asılsız olduğunu gösteriyor. Şu an tek dua’m olayın yaşandığı yerde güvenlik kameralarının olmasıdır. Bu görüntüler bulunursa olayın gerçek yüzü ortaya çıkacaktır.” Dedi.
“KÖPEK ISIRIĞI DİKİLMEZ” Geçtiğimiz hafta Kütahya’da gündeme oturan “ Dört Köpek İnsanlara Saldırdı” haberleri hakkında açıklamalarda bulunan Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak ; “ Olaylar, mahallede bir salonda oturan sarhoş bir adamın köpeklere taş, küllük ve soda şişesi atmasıyla başladı. Hayvanlara bu kadar nefretle yaklaşılmasından dolayı havlamaları ve ısırmaya çalışmalarıyla kaosa döndü.” Dedi.
 





Doğa Destek Derneği Başkanı  Saadet Aybak ;

“KÖPEK ISIRIĞI DİKİLMEZ”

Geçtiğimiz hafta Kütahya’da gündeme oturan “ Dört Köpek İnsanlara Saldırdı” haberleri hakkında açıklamalarda bulunan Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak ; “ Olaylar, mahallede bir salonda oturan sarhoş bir adamın köpeklere taş, küllük ve soda şişesi atmasıyla başladı. Hayvanlara bu kadar nefretle yaklaşılmasından dolayı havlamaları ve ısırmaya çalışmalarıyla kaosa döndü.” Dedi.

 

MERHAMETLE YAKLAŞIRSANIZ AYNI KARŞILIĞI VERİR

Köpeklerin merhametle yaklaşılması halinde insanlara aynı karşılığı vereceğini ifade eden Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak ; “ Hayvan insandan farklı olarak size başka bakıp arkadan farklı düşünmez. Nettir. Merhametle yaklaşırsınız daha önce hiç rastlamasanız bile size aynı karşılığı verir. Nefret, öfke ve korkuyla bakarsanız sizi tehdit algılar savunmaya ve saldırıya geçer. Bunu internette iki sayfa okuyan herkes öğrenebilir. Maalesef olayın yaşandığı mahallede köpeklere sopayla, bağırarak tahrik etmeleri sonucu mahallede kemikleşmiş halde köpeklerde korku ve tehdit algısı kaldı.

ÇIKAN HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Yaşanan olaylardan sonra bazı medya organlarında “ Dört köpek, vatandaşları öldürmek için saldırdı.” , “ Yaralılara dikiş atıldı.” gibi haberler çıktı. Buradan şunu belirmek istiyorum. Köpeklerin ısırdığı yere kesinlikle dikiş atılmaz. Bu da bu haberlerin asılsız olduğunu gösteriyor. Şu an tek dua’m olayın yaşandığı yerde güvenlik kameralarının olmasıdır. Bu görüntüler bulunursa olayın gerçek yüzü ortaya çıkacaktır.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.