GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

İşgal son 24 saatte 436 Filistinliyi katletti şehit sayısı 5 bini aştı

Yaşam (AA) - Anadolu Ajansı | 23.10.2023 - 15:03, Güncelleme: 23.10.2023 - 15:03 2357+ kez okundu.
 

İşgal son 24 saatte 436 Filistinliyi katletti şehit sayısı 5 bini aştı

İşgalci siyonist rejim, son 24 saatte 436 Filistinliyi katletti ve böylece işgal bombardımanında şehit olanların sayısı 5 bini aştı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşker El Kudra, siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit olan ve yaralananların güncel sayısını paylaştı, uluslararası kamuoyuna çağrılarda bulundu. El Kudra, işgal rejimin geçtiğimiz son 24 saatte 23 katliam gerçekleştirdiği belirterek, bu katiamlarda çoğunluğu Gazze Şeridi'nin güneyinden olmak üzere 182'si çocuk 436 kişinin şehit olduğunu bildirdi. İşgalci rejimin, ailelere yönelik 597 katliam gerçekleştirdiği ve 3 bin 813 aile ferdinin şehit olduğunu aktaran El Kudra, halen enkaz altında birçok kişinin bulunduğunu kaydetti. El Kudra, "İşgalin  Gazze'ye yönelik saldırılarının başlangıcından bu yana toplam kurban sayısı 2 bin 55'i çocuk, 1.119'u kadın ve 217'si yaşlı olmak üzere 5 bin 87 şehide ulaştı ve bunun yanı sıra yaralı sayısı da 15 bin 273'e ulaştı." dedi. Enkaz altında 830'u çocuk olmak üzere 1.500 kayıp ihbarı aldıklarını aktaran El Kudra, gelen yaralı vatandaşlarda vücutlarında daha önce görülmemiş, baş edilmesi zor, ciddi yanık yaralanmaların ve deri erimelerin olduğuna dikkat çekti. El Kudra, "Uluslararası kuruluşlara, yaralıların derilerini eritmek amacıyla kullanılan silahın mahiyetinin ortaya çıkarılması ve gerekli tedavilerin acilen getirilmesi için çağrıda bulunuyoruz." ifadesini kullandı. İşgal bombardımanlarında ayrıca 57 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini, 100 personelinin de yaralandığını söyleyen El Kudra,  ayrıca 25 ambulansın işgal tarafından imha edildiğini bildirdi. El Kudra, 12 hastane ve 32 sağlık merkezinin hedef alınması ve yakıtların bitmesi nedeniyle hizmet dışı kaldığına dikkat çekti. (İLKHA)
İşgalci siyonist rejim, son 24 saatte 436 Filistinliyi katletti ve böylece işgal bombardımanında şehit olanların sayısı 5 bini aştı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşker El Kudra, siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit olan ve yaralananların güncel sayısını paylaştı, uluslararası kamuoyuna çağrılarda bulundu.

El Kudra, işgal rejimin geçtiğimiz son 24 saatte 23 katliam gerçekleştirdiği belirterek, bu katiamlarda çoğunluğu Gazze Şeridi'nin güneyinden olmak üzere 182'si çocuk 436 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

İşgalci rejimin, ailelere yönelik 597 katliam gerçekleştirdiği ve 3 bin 813 aile ferdinin şehit olduğunu aktaran El Kudra, halen enkaz altında birçok kişinin bulunduğunu kaydetti.

El Kudra, "İşgalin  Gazze'ye yönelik saldırılarının başlangıcından bu yana toplam kurban sayısı 2 bin 55'i çocuk, 1.119'u kadın ve 217'si yaşlı olmak üzere 5 bin 87 şehide ulaştı ve bunun yanı sıra yaralı sayısı da 15 bin 273'e ulaştı." dedi.

Enkaz altında 830'u çocuk olmak üzere 1.500 kayıp ihbarı aldıklarını aktaran El Kudra, gelen yaralı vatandaşlarda vücutlarında daha önce görülmemiş, baş edilmesi zor, ciddi yanık yaralanmaların ve deri erimelerin olduğuna dikkat çekti.

El Kudra, "Uluslararası kuruluşlara, yaralıların derilerini eritmek amacıyla kullanılan silahın mahiyetinin ortaya çıkarılması ve gerekli tedavilerin acilen getirilmesi için çağrıda bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

İşgal bombardımanlarında ayrıca 57 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini, 100 personelinin de yaralandığını söyleyen El Kudra,  ayrıca 25 ambulansın işgal tarafından imha edildiğini bildirdi.

El Kudra, 12 hastane ve 32 sağlık merkezinin hedef alınması ve yakıtların bitmesi nedeniyle hizmet dışı kaldığına dikkat çekti. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.