GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

KÜTAHYA’NIN LOJİSTİK ÜSSÜ OLMA KONUSUNDA ADIMLAR ATILIYOR

Ekonomi 24.08.2023 - 12:29, Güncelleme: 24.08.2023 - 12:29 3779+ kez okundu.
 

KÜTAHYA’NIN LOJİSTİK ÜSSÜ OLMA KONUSUNDA ADIMLAR ATILIYOR

(KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat moderatörlüğünde yapılan toplantı da ilin lojistik üssü olma konusunda politika adımları, yeni sanayi alanlarının oluşturulması, organize sanayi bölgelerinin genişlemesi konusunda adımların atılması, turizm master planı oluşturulması ve Kütahya’daki üniversite, kurumlar ve sektörel alt yapı iş birliği ile üretimin arttırılabileceği konularında görüş alışverişi yapıldı.

KÜTAHYA’NIN LOJİSTİK ÜSSÜ OLMA KONUSUNDA ADIMLAR ATILIYOR Kütahya değerlendirme ve istişare toplantısı, KUTSO sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat moderatörlüğünde yapılan toplantı da ilin lojistik üssü olma konusunda politika adımları, yeni sanayi alanlarının oluşturulması, organize sanayi bölgelerinin genişlemesi konusunda adımların atılması, turizm master planı oluşturulması ve Kütahya’daki üniversite, kurumlar ve sektörel alt yapı iş birliği ile üretimin arttırılabileceği konularında görüş alışverişi yapıldı. Toplantıya, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (KDPÜ) Rektörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof.Dr. Ahmet Tekin, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz,  Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. KÜTAHYA’NIN LOJİSTİK ÜSSÜ OLMA KONUSUNDA ADIMLAR ATILIYOR Toplantıda, Kütahya özelinde karayolları ve demiryolları, konusunda iyileştirmeler, ilin lojistik üssü olma konusunda politika adımları, yeni sanayi alanlarının oluşturulması, organize sanayi bölgelerinin genişlemesi konusunda adımların atılması, turizm master planı oluşturulması ve Kütahya’daki üniversite, kurumlar ve sektörel alt yapı iş birliği ile üretimin arttırılabileceği konularında görüş alışverişi yapıldı. KALKINMA PLANININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın stratejik planı doğrultusunda bilgi vererek, bölgesel kalkınmanın sürdürülebilir olmasının ve TR33 bölgesi kalkınma planının önemine değindi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası’nda görüşülen konulardan biri olan, İstanbul’daki deprem riski nedeniyle yeni sanayi havzalarının yapılanması, yeni havzalar konusunda Konya, Nevşehir ve Hatay’a olan yönelmenin Kütahya’yı da kapsaması yönünde görüş iletti. Bu bağlamda, Kütahya sanayisinin çeşitlenmesi, katma değeri yüksek stratejik önceliğe sahip sanayi sektörünün gerekliliği, kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, özellikle mültecilerin istihdamının haksız rekabete yol açtığına yönelik bilgi verdi. Nitelikli işgücü sorunlarına yönelik politikaların geliştirilmesinde görüşlerini bildiren KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “İhracat önemli bir alan. Bu nedenle ihracatçıya sağlanan destekler takip edilmeli.” dedi. Ortak görüşlerin alındığı Kütahya Değerlendirme ve İstişare toplantısının belirli aralıklarla yapılmasına ve bir sonraki toplantının ulaşım, tarım, ticaret ve sanayi konu başlıklarından oluşmasına karar verildi. Karşılıklı iyi dileklerin sunulmasının ardından toplantı sona erdi.
(KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat moderatörlüğünde yapılan toplantı da ilin lojistik üssü olma konusunda politika adımları, yeni sanayi alanlarının oluşturulması, organize sanayi bölgelerinin genişlemesi konusunda adımların atılması, turizm master planı oluşturulması ve Kütahya’daki üniversite, kurumlar ve sektörel alt yapı iş birliği ile üretimin arttırılabileceği konularında görüş alışverişi yapıldı.

KÜTAHYA’NIN LOJİSTİK ÜSSÜ OLMA KONUSUNDA ADIMLAR ATILIYOR

Kütahya değerlendirme ve istişare toplantısı, KUTSO sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat moderatörlüğünde yapılan toplantı da ilin lojistik üssü olma konusunda politika adımları, yeni sanayi alanlarının oluşturulması, organize sanayi bölgelerinin genişlemesi konusunda adımların atılması, turizm master planı oluşturulması ve Kütahya’daki üniversite, kurumlar ve sektörel alt yapı iş birliği ile üretimin arttırılabileceği konularında görüş alışverişi yapıldı.

Toplantıya, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (KDPÜ) Rektörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof.Dr. Ahmet Tekin, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz,  Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

KÜTAHYA’NIN LOJİSTİK ÜSSÜ OLMA KONUSUNDA ADIMLAR ATILIYOR

Toplantıda, Kütahya özelinde karayolları ve demiryolları, konusunda iyileştirmeler, ilin lojistik üssü olma konusunda politika adımları, yeni sanayi alanlarının oluşturulması, organize sanayi bölgelerinin genişlemesi konusunda adımların atılması, turizm master planı oluşturulması ve Kütahya’daki üniversite, kurumlar ve sektörel alt yapı iş birliği ile üretimin arttırılabileceği konularında görüş alışverişi yapıldı.

KALKINMA PLANININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın stratejik planı doğrultusunda bilgi vererek, bölgesel kalkınmanın sürdürülebilir olmasının ve TR33 bölgesi kalkınma planının önemine değindi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası’nda görüşülen konulardan biri olan, İstanbul’daki deprem riski nedeniyle yeni sanayi havzalarının yapılanması, yeni havzalar konusunda Konya, Nevşehir ve Hatay’a olan yönelmenin Kütahya’yı da kapsaması yönünde görüş iletti. Bu bağlamda, Kütahya sanayisinin çeşitlenmesi, katma değeri yüksek stratejik önceliğe sahip sanayi sektörünün gerekliliği, kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, özellikle mültecilerin istihdamının haksız rekabete yol açtığına yönelik bilgi verdi. Nitelikli işgücü sorunlarına yönelik politikaların geliştirilmesinde görüşlerini bildiren KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “İhracat önemli bir alan. Bu nedenle ihracatçıya sağlanan destekler takip edilmeli.” dedi. Ortak görüşlerin alındığı Kütahya Değerlendirme ve İstişare toplantısının belirli aralıklarla yapılmasına ve bir sonraki toplantının ulaşım, tarım, ticaret ve sanayi konu başlıklarından oluşmasına karar verildi. Karşılıklı iyi dileklerin sunulmasının ardından toplantı sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.